+31 70 - 737 0905 info@jaw-advocaten.nl
Advocaat

Mr. E.H.J. (Eric) a/d Stegge

Over Mr. aan de Stegge

Educatie

Mr. E.H.J. aan de Stegge studeerde fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit te Leiden met als specialisatie Directe Belastingen. Vervolgens is Eric verder gaan studeren aan de Tax Business School genaamd de PWC. Na de smaak te pakken te hebben omtrent het Belastingrecht heeft hij de beroepsopleiding Belastingadviseurs met succes voltooid evenals het ‘’Young Executive Programme’’ aan de Baak om zijn leiderschap skills te verbeteren. Tevens heeft Mr. aan de Stegge de Grotius specialisatieopleding bestuursrecht afgerond.

Carrière

Om zijn carrière te starten heeft Eric gewerkt als fiscaal jurist bij PriceWaterhouseCoopers & de Fortis Bank op het terrein van de zakelijke belastingen. Daarna heeft hij lang als ondernemer gewerkt in de sociale zekerheidssector en hierbij veel kennis opgedaan met o.a. geschillen op het gebied van arbeidsongeschiktheid en fiscale procedures. In de periode 2012-2014 heeft Eric in het bestuur gezeten van de ondernemersvereniging te Leiden.

 

 

studie

K

Rijksuniversiteit Leiden - Directe belastingen

K

Tax Business School - PWC

K

Beroepsopleiding Nederlandse orde van Belastingadviseurs

K

Young Executive Programme - De Baak

K

Grotius - specialisatie Algemeen bestuursrecht

Specialisatie

K

Belastingrecht

Rechtsgebieden

Rechtsgebieden

Mr. E.H.J. aan de Stegge heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: 

Burgerlijkprocesrecht

Sociaal-zekerheidsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

  • fiscaal procesrecht & bestuursrecht
  • Verbintenissenrecht
  • Sociale Zekerheidsrecht

Ervaring & huidige loopbaan

Vanaf 2015 is Mr. E.H.J. aan de Stegge weer fulltime als jurist gaan werken en heeft zodoende veel ervaring opgedaan met fiscaal- en bestuursrechtelijke procedures zoals bijvoorbeeld sociale zekerheidsgeschillen. En door het afronden van de Grotius specialisatie opleiding Algemeen Bestuursrecht heeft Eric een zeer brede formeelrechtelijke basis. Mr. E.H.J. aan de Stegge spreekt daarbij de taal van de ondernemer hij is creatief, vasthoudend en communicatief in het bereiken van oplossingen voor zijn cliënten. In zijn vrije tijd is hij sportief, Eric speelt onder andere graag golf en doet aan hardlopen & zwemmen.

Op 29 mei 2020 is Mr. E.H.J. aan de Stegge beëdigd als advocaat en aan de slag gegaan bij JAW Advocaten te Den Haag.