+31 70 - 737 0905 info@jaw-advocaten.nl
Advocaat

Mr. E.A.M. Brouwers-Bouwman

Over Mr. Brouwers-Bouwman

Educatie

Mr. Elma Brouwers-Bouwman is met uitstekende resultaten in 1993 afgestudeerd in het Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Carrière

Elma werd voor het eerst in 1994 als advocaat beëdigd. Zij is jarenlang als advocaat werkzaam geweest in de algemene rechtspraktijk, daarna voornamelijk in het bestuursrecht, familierecht en het strafrecht.

 

studie

K

Universiteit Leiden - Rechtsgeleerdheid

Specialisatie

K

Bestuursrecht

Rechtsgebieden

Rechtsgebieden

Mr. E.A.M. Brouwers-Bouwman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: 

Algemene praktijk

Bestuursrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

  • Strafrecht
  • Belastingrecht
  • Sociale Zekerheidsrecht

Ervaring & huidige loopbaan

Sinds 1 november 2019 heeft Mr. Brouwers-Bouwman ervoor gekozen om haar specialisatie te richten op het bestuursrecht. De zaken die zij behandelt zien voornamelijk op het sociaal domein (WMO/Jeugd, Participatiewet, Wet BRP), het privacyrecht (AVG), WOB, het socialeverzekeringsrecht, WIA/Zw, alsmede handhaving en omgevingsrecht (Wabo). Zij werkt zowel voor bestuursorganen als voor particulieren. Kwaliteit en voortvarendheid staan bij haar hoog in het vaandel.