+31 70 - 737 0905 info@jaw-advocaten.nl

JAW ADVOCATEN

Arbeidsrecht

U heeft (ineens) te kampen met een juridisch probleem op het gebied van arbeidsrecht. Dit kan bijvoorbeeld zijn een arbeidsconflict, loonvordering, een probleem met uw huidige arbeidsvoorwaarden of zelfs een gedwongen ontslag. Onze advocaten op de sectie arbeidsrecht zijn gespecialiseerd in dit soort geschillen. 

arbeidsconflicten

Van hulp bij ontslag tot aan een ontslagvergoeding.

Een arbeidsconflict is veelal de aanleiding voor een negatieve werksfeer. Problemen op het werk zijn funest voor het functioneren van de werknemer en komen de arbeidsproductiviteit niet ten goede. Pesterijen tussen collega’s onderling, een uit de hand gelopen discussie tussen werkgever en werknemer of zelfs seksuele intimidatie op de werkvloer kunnen het begin zijn van een arbeidsconflict.

Arbeidsconflict

Te allen tijde raden wij u aan om z.s.m. juridisch advies in te winnen indien u te maken krijgt met een arbeidsconflict. U bent hiervoor bij JAW Advocaten aan het juiste adres. Neem contact met ons op en win professioneel juridisch advies in zodat de situatie niet nog meer uit de hand loopt. 

arbeidsrecht

Ziekte & re-intergratie

In het Burgerlijk Wetboek is een opzegverbod wegens ziekte of arbeidsongeschiktheid gedurende de eerste twee jaar van ziekte opgenomen. Dit betekent dat de werkgever de arbeidsovereenkomst met de zieke werknemer niet mag opzeggen gedurende de eerste twee jaar van ziekte of arbeidsongeschiktheid. Na verloop van deze twee jaar geldt dit opzegverbod niet meer en mag de werkgever, onder bepaalde voorwaarden, overgaan tot opzegging van de arbeidsovereenkomst met de zieke werknemer.

 

De werkgever kan dit wettelijk verbod van opzegging arbeidsovereenkomst deels omzeilen door via het UWV Werkbedrijf een ontslagvergunning van de werknemer aan te vragen. Maar de hoofdregel blijft dat de werkgever binnen de eerste twee jaar van ziekte ook met een ontslagvergunning van het UWV de arbeidsovereenkomst niet kan opzeggen. Een andere mogelijkheid voor de werkgever is om aan de kantonrechter te vragen de arbeidsovereenkomst te ontbinden. 

jaw advocaten

Hoe kan uw procedure bekostigd worden?

  • Pro deo
  • Prijsafspraak
  • Uurtarief

Heeft u een advocaat nodig?

Hebt u nog vragen naar aanleiding van het arbeidsrecht in Nederland of misschien wel uw huidige CAO? Of wilt u een concrete situatie laten toetsen? Neem dan contact met ons op. De advocaten van JAW adviseren u graag verder over uw individuele situatie.