+31 70 - 737 0905 info@jaw-advocaten.nl
Advocaat

Mr. J. (Jelle) Pearson

Over Mr. Pearson

Educatie

Mr. Jelle Pearson heeft zijn bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid volbracht aan de Universiteit te Leiden. Vervolgens heeft hij de selectiemaster Aansprakelijkheid & Verzekering gevolgd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, wederom met succes. Tijdens zijn studie heeft Jelle diverse stages & bijbanen gehad bij zowel grote als kleine advocatenkantoren, verzekeraars & andere commerciële bedrijven actief in diverse sectoren. Hierdoor heeft Mr. Pearson een brede basis gelegd die zowel op juridische als sociale vaardigheden ziet.

Carrière

In het jaar 2021 is Mr. Pearson als advocaat beëdigd en gestart bij JAW Advocaten te Den Haag. Hij richt zich op de algemene Civiele praktijk. Hierbij wordt in het bijzonder gedacht aan het incasso-, beslag- & executierecht, huurrecht en andere facetten die in het vastgoed aan de orde komen zoals het verbintenissenrecht & procesrecht.

 

 

studie

K

bachelor rechtsgeleerdheid met minor fiscaal recht

K

master Aansprakelijkheid & Verzekering

Specialisatie

K

aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht

Rechtsgebieden

Mr. J. Pearson heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: 

Algemene Praktijk: Burgerlijk recht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

  • Incasso & beslag- en executierecht
  • vastgoedrecht
  • Verbintenissenrecht
  • Sociale Zekerheidsrecht

Ervaring & huidige loopbaan

De praktijk van Mr. Pearson richt zich huidig voornamelijk op het vastgoed- en verbintenissenrecht & incasso(procedures). Dit betekent dat de meeste zaken zien op geschillen tussen huurders en verhuurders, op partijen die al dan niet een zakelijk geschil hebben over een contract of bepaalde gedraging van de ander en op het incasseren van onbetaald gebleven vorderingen.