+31 70 - 737 0905 info@jaw-advocaten.nl
Advocaat & kantoordirecteur

Mr. D.A. (Dave) IJpelaar

Over Mr. IJpelaar

Educatie

Dave is na zijn gymnasiumopleiding aan het Erasmiaans Gymnasium rechtsgeleerdheid gaan studeren. De rechtsgebieden waarin Mr. IJpelaar is gespecialiseerd tijdens zijn studie zijn het civiel & strafrecht. Hij studeerde aan de universiteit van Rotterdam. 

Carrière

Na het behalen van zijn Mastertitel is hij begonnen als projectcoördinator bij verschillenden gemeenten, waaronder de grote steden Amsterdam en Almere op de afdeling bijstand. Als vervolg van zijn carrière heeft Dave verschillende leidinggevende functies bekleed bij toonaangevende bedrijven zoals o.a. Zegwaard, Woningcoöperatie Zayaz, Pruijn & van den Berg Deurwaarders en GGN Deurwaarders.

De juridische afdelingen waar Dave verantwoordelijk voor was hielden zich voornamelijk bezig met incasso-, beslag & executierecht. Zodoende heeft Dave met zijn ruime kennis zichzelf gespecialiseerd in huur, executie, beslag & bijstandszaken.  

 

 

studie

K

Erasmiaans Gymnasium

K

Rechtsgeleerdheid

Specialisatie

K

Civiel recht

Rechtsgebieden

Mr. D.A. IJpelaar heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: 

Algemene Praktijk: Burgerlijk recht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

  • Algemene Praktijk: Burgerlijk recht
  • Huurrecht
  • Sociale zekerheidsrecht

Ervaring & huidige loopbaan

Door zijn ruime ervaring opgedaan als manager zowel bij commerciële bedrijven als bij non-profit organisaties kent hij alle facetten omtrent de participatiewet, huurrechten en de werkwijze van de deurwaarders & gemeenten. 

In 2014 is Mr. IJpelaar als advocaat beëdigd en als advocaat gestart bij Janssen Advocaten Wassenaer (thans JAW Advocaten). In 2018 heeft Dave het kantoor overgenomen. Momenteel is Dave IJpelaar de huidige kantoordirecteur van JAW Advocaten te Den Haag.