+31 70 - 737 0905 info@jaw-advocaten.nl

jaw advocaten

Bekostiging van uw procedure

Pro deo

Voor mensen met geen of een laag inkomen geldt dat de overheid meebetaalt aan de kosten van uw advocaat. Dit kan naast gesubsidieerde rechtsbijstand ook een toevoeging worden genoemd of gefinancierde rechtsbijstand.

 

Uurtarief

Vooraf het starten van de werkzaamheden wordt met u besproken welk uurtarief er zal worden gehanteerd. De hoogte hiervan is afhankelijk van het rechtsgebied, omvang van de zaak en uw persoonlijke omstandigheden. Het uurtarief wordt verhoogd met 21% BTW en kantoorkosten.

Prijsafspraak

Wij bieden de mogelijkheid om 1 vaste prijsafspraak te maken voor de algehele zaak. Dit is slechts mogelijk in gevallen van zeer omvangrijke zaken. Tevens vooraf in overleg.

 

offerte/ prijsopgave

Aanvraag

Omschrijf uw verzoek zo duidelijk mogelijk.

jaw advocaten

Veelgestelde vragen

Tot welk inkomen krijg ik rechtsbiijstand?

De inkomensgrens ligt op € 38.600,- voor gehuwden personen & samenwonenden en € 38.600,- voor een alleenstaande met 1 of meerdere minderjarig kinderen.

Wat wordt precies verstaan onder een omvangrijke zaak?

De complexiteit van zaak verschilt uiteraard. Neem contact met ons op voor een bepaling in uw geval. U kunt er vanuit gaan dat een omvangrijke zaak meer dan 50 werkuren zal bevatten. In goed overleg kan hier een prijsafspraak voor worden afgesproken met uw voorkeursadvocaat.

ik heb een brief ontvangen aangaande een hercontrole van mijn inkomen

Als uw zaak ten einde is gelopen waar u rechtsbijstand voor heeft gekregen. Kan het mogelijk zijn dat er opnieuw wordt gekeken of u recht had op deze bijdrage in de kosten. Neem contact met ons op indien u dit is overkomen.

 

ik heb Schulden/ ben failliet... moet ik nu betalen voor een advocaat?

Zit u in de schuldsanering of bent u failliet verklaard? Dan betaalt u de laagste eigen bijdrage. 

wat is een eigen bijdrage?

Indien u in aanmerking komt voor een pro deo advocaat moet u een (kleine) eigen bijdrage betalen. Hiervoor wordt uw inkomen opgevraagd bij de Belastingdienst. Aan de hand daarvan wordt de hoogte van uw eigen bijdrage bepaald. Er wordt gekeken naar uw inkomen van 2 jaar geleden. 

Hoe kan ik een gratis advocaat krijgen?

Heeft u weinig of geen inkomen en nauwelijks spaargeld? Dan hoeft u de kosten van de advocaat wellicht niet te betalen. De overheid zal de kosten voor u financieren.

jaw advocaten

Gericht op recht.

”Wij behandelen uw problemen met een betrokkenheid alsof het onze problemen zijn op verschillende rechtsgebieden en diensten waarin wij actief zijn.”