Skip to content

Schade na een ongeval van een kind

Een gewond kind is de nachtmerrie van iedere ouder. Als er letsel ontstaat door het toedoen van een ander kan dit grote gevolgen hebben. Naast de emotionele impact kan er ook sprake zijn van veel schade. Een kind is kwetsbaar en een ongeval kan langdurige gevolgen hebben. Als gespecialiseerde letselschadeadvocaat help ik ouders bij het verkrijgen van een eerlijke schadevergoeding en de best mogelijke ondersteuning voor hun kind.

Wie is aansprakelijk bij een ongeval met een kind?

Kinderen worden, zeker als ze deelnemen aan het verkeer, beschermd door de wet. In veel gevallen ligt de aansprakelijkheid bij een andere partij, zoals een onoplettende automobilist, school of kinderopvang. Is uw kind slachtoffer van een misdrijf? Dan is het mogelijk om de schade te verhalen op de dader. Als ouder is het belangrijk om te weten wat er precies is gebeurd en wat de correcte gegevens zijn van de tegenpartij. Vaak is er een verzekeraar in het spel. Dit is niet altijd even makkelijk te achterhalen. Het is daarom van groot belang om zo snel mogelijk juridische hulp in te schakelen. Hoe eerder een advocaat betrokken is bij het voorval hoe meer informatie kan worden verzameld. Dit zal op de lange termijn voordelen hebben.

Welke schade kan worden vergoed?

Als aansprakelijkheid een gegeven is kunnen verschillende kosten worden verhaald, zoals:

  • Medische kosten (behandelingen, therapieën, hulpmiddelen)
  • Verlies van toekomstig inkomen (bij ernstige letsels met blijvende gevolgen)
  • Smartengeld (vergoeding voor pijn en emotioneel leed)
  • Studievertraging en carrièreschade (wanneer een kind door letsel langer over een studie doet of beperkt wordt in toekomstige loopbaanmogelijkheden)
  • Mantelzorgkosten 

Hoe verloopt een letselschadeclaim voor een kind?

Een letselschadezaak verloopt voor kinderen en tieners aanzienlijk anders dan bij volwassen.  Vaak duurt het heel lang voor zo een zaak kan worden afgerond omdat de daadwerkelijke (medische) gevolgen van het ongeval nog niet duidelijk zijn. Bij ernstig letsel moet er rekening worden gehouden met de lange termijn zoals studie, een latere carrière maar ook de financiële zekerheid van het jonge slachtoffer. In de meeste gevallen worden er waarborgen geregeld zodat de schadevergoeding van het jonge slachtoffer ook daadwerkelijk tot diens beschikking komt als het nodig is, bijvoorbeeld bij bereiken van de volwassen leeftijd. Het is vaak een lang en emotioneel traject. Ik begeleid u als ouder stap voor stap, zodat u weet waar u aan toe bent.

Waarom kiezen voor een gespecialiseerde letselschadeadvocaat?

Als een letselschadeadvocaat met veel ervaring op het gebied van schade bij kinderen begrijp ik hoe ingrijpend een ongeval voor een gezin kan zijn. Ik neem u de juridische zorgen uit handen, zodat u zich volledig kunt richten op de zorg voor uw kind. Ook weet ik welke hulppersonen ik kan inschakelen in het belang van uw kind. Echter, in mijn werkwijze staan de jeugdige slachtoffers zelf ook centraal. Als het mogelijk is voer ik gesprekken met het daadwerkelijke slachtoffer zodat het voor mij duidelijk is wat diens wensen zijn. Mijn begeleiding is voor ouders en kind vaak kosteloos.

Gratis adviesgesprek

Heeft uw kind letselschade opgelopen door een ongeval? Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend advies. Samen zorgen we ervoor dat uw kind de hulp en vergoeding krijgt die het verdient.

Mevrouw mr. M.C. (Christine) de Ruijter

Ontdek andere berichten:

Letselschade op vakantie: wat nu?

Een vakantie is bedoeld voor ontspanning en plezier, maar helaas kan een ongeval roet in het eten gooien. Letsel tijdens of na een reis komt vaker voor dan men denkt.
Lees meer

De lange duur van letselschadezaken; waarom en hoe ga je ermee om?

Een veelgehoorde klacht over een letselschadezaak is dat het lang duurt voordat er een oplossing komt. Veel zaken slepen zich jarenlang voort. Dit is frustrerend voor het slachtoffer, omdat er
Lees meer

Mediation als oplossing voor uw vastgelopen letselschadezaak

Een letselschadezaak kan soms onnodig lang duren, vooral wanneer onderhandelingen vastlopen. Partijen blijven het oneens en komen niet dichter bij elkaar. Veel mensen denken dan dat een juridische procedure de
Lees meer

Affectieschade: vergoeding voor nabestaanden en naasten bij ernstig letsel

Affectieschade is een vergoeding voor de emotionele gevolgen die nabestaanden en naasten ervaren na het overlijden of het oplopen van ernstig en blijvend letsel van een dierbare. Wat is affectieschade?
Lees meer

Een werknemer door het toedoen van een ander uitgevallen, hoe verder?

Als een werknemer door een ongeval tijdelijk of langdurig uitvalt krijgt u te maken met loondoorbetaling bij ziekte en verzuimkosten. Het kan zelfs zijn dat u als werkgever twee jaar
Lees meer