, , , , ,

Mag JAW Advocaten een zaak op no cure no pay basis behandelen?

De beroepsregels voor advocaten verbieden het werken op no cure, no pay basis. Hierop bestaat een uitzondering voor incassozaken en letselschade zaken.
Voorts mag wel worden gewerkt op basis van no cure, less pay basis. Dat leggen wij kort voor u uit.
Vergoeding op no cure, less pay basis
Onze honorering is in dat geval deels afhankelijk van het voor u te behalen resultaat.  Geen vergoeding bij een slecht resultaat voor u is daarbij niet toegestaan, maar zeer weinig bij geen en meer bij een goed resultaat is wel weer acceptabel voor de orde van advocaten.  Als advocaat moeten wij in de declaratie rekening houden met de financiële positie van u als klant. Een slechte financiële positie is een gegronde reden tot matiging van onze honorering.Een passende afspraak is kortom zeer gevalsafhankelijk en dient per situatie bekeken te worden.
Incasso vorderingen
Bij incasso van vorderingen is no cure no pay wel toegestaan voor advocaten door de orde van advocaten. Het is mogelijk om in pure incassozaken een tarief met een klant  overeen te komen dat gelijk is aan een percentage van het geïncasseerde bedrag. Een eenvoudig voorbeeld: voor u geïncasseerd EUR 0,- is vergoeding voor advocaat EUR 0,-.